Почетна > Дестинации > Будва > Манастир Острог и Будва – 25ти Мај

Манастир Острог и Будва – 25ти Мај - 3 Дена

ostrog
Манастир Острог и Будва – 25ти Мај
1500

1.ден (23.05.2019) Состанок на групата во 23 ~асот.Заминување кон Црна Гора во 23,30 (ноќно возење).Патувањето се одвива преку Косово,Албанија,Црна Гора со попатни паузи за одмор и царински формалности.

2.ден (24.05.2019) Пристигнување во манастирот Свети Василије Острошки и сместување на патниците по желба во Горниот или Долниот конак.Патот до конакот може да се искачи пешки или со локален минибус по желба на патниците.Поклонение на моштите на Светителот.Вечерната служба почнува во 17 часот.Ноќевање во Манастирот.

3 ден (25.05.2019)Утринска литургија која вообичаено се одржува од 06:00 до 07:30 часот.По завршувањето на литругијата патувањето продолжува кон Будва.Слободно време за индивидуални активности и прошетка низ преубавата Будва.Можност за посета и разглед на стариот град на Будва.Во договорено време заминување кон Македонија.Попатна посета на Цетиње и патувањето продолжува кон Скопје.Пристигнување во вечерните часови.

ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ : 1500 ден.

Аранжманот вклучува:

  1. Превоз со високотуристички автобус
  2. Ноќевање во Горниот конак
  3. Придружник за време на патувањето
Во цената не е вклучено:

Ноќевање во Долниот конак 5 еур.(потребно е да се направи претходно резервација во агеницја).

  1. Превоз (по избор) со локален минибус од Долниот до Горниот Манастир по цена од 1 еур за лице во правец
  2. Патничко осигурување 120 ден.
  3. Туристичка такса во Црна Гора 60 ден.
Дополнителни информации:
  • Потребно е да се понесе храна за време на патувањето
  • Можност за ручек во ресторан во близина на Долниот манастир
  • Можност за ручек во Будва

Можете да го испратите вашето барање во формуларот подолу.

Цена од MKDден1,500/човек
1,500
Вкупно ден 1,500 MKD